One World Romania – OWR 16
31 martie - 9 aprilie 2023 București

One World Romania la Școală este proiectul educațional al Asociației One World Romania, în parteneriat cu Romanian American Foundation și sprijinit de CEZ Group, care inițiază evenimente pentru profesorii și elevii de liceu, propunând o nouă abordare educațională, cu ajutorul filmului documentar.

Cluburile de film sunt o activitate extracurriculară organizată de elevi pentru elevi. Liceenii au la dispoziție o videotecă de filme documentare, însoțite de informații suplimentare și activități adaptate la fiecare film. Periodic, One World Romania la Școală organizează întâlniri și ateliere pentru coordonatorii cluburilor de film, în cadrul cărora aceștia descoperă pașii esențiali în organizarea și promovarea unui eveniment.

Atelierele pentru profesori prezintă modalitățile de integrare a filmului în orele de curs, conform curriculumului școlar, pornind de la filme documentare despre istoria recentă, pe subiecte sociale sau culturale legate de drepturile omului. Acest mediu stimulează o implicare activă a elevilor, oferindu-le o viziune dinamică asupra realității care îi înconjoară.
Atelierele sunt susținute de specialiști în educație, însoțiți de invitați cu experiență în subiectul filmului care provin din societatea civilă sau din mediul academic.

Pe lângă aceste proiecte, One World Romania la Școală organizează alte proiecte de-a lungul anului: luna.doc (o lună de proiecţii de filme documentare în licee, care încurajează cunoaşterea de către elevi a evenimentelor din istoria recentă, dar şi din actualitate), sau Juriul Liceenilor și Matineele pentru Liceeni – în cadrul Festivalului One World Romania.

Pe termen lung, programul își propune să creeze o comunitate implicată și o societate civilă puternică și să contribuie la promovarea culturii cinematografice în rândul publicului tânăr.
Filmele documentare din program atrag atenția asupra unor probleme actuale din realitatea locală și globală, iar dezbaterile și activitățile care le însoțesc stimulează gândirea și exprimarea liberă cu privire la aceste subiecte.Știri despre One World Romania la Școală