One World Romania – OWR 16
31 martie - 9 aprilie 2023 București

KINEDOK este un program internațional de distribuție alternativă pentru filmul documentar, ce își propune să promoveze filmul documentar în spații neconvenționale din șașe țări partenere: Republica Cehă, Slovacia, Ungaria, Croația, Georgia și România.

Fiecare țară contribuie la catalogul comun cu unele dintre cele mai interesante documentare produse în ultimii ani, care rulează apoi în sute de locații din toate cele șase teritorii, generând astfel o comunitate culturală impresionantă. Un obiectiv important al proiectului este acela de a diversifica și extinde lanțul de distribuție dincolo de sălile de cinema, organizând proiecții în orice spațiu unde vizionarea unui film are potențialul de a deveni o experiență comunitară (galerii, muzee, baruri, biblioteci, case de cultură etc.). Un alt scop al proiectului este acela de a prelungi și îmbogăți experiența cinematică prin discuții cu regizori, producători, protagoniști sau alți invitați care au legătură cu tema filmelor, încurajând astfel dialogul social și dezvoltarea unui public activ.

România. Între 2015 și 2021 s-au organizat peste 980 de proiecții KINEDOK în 63 de spații alternative din peste 30 de orașe din România, dezvoltând astfel comunități de cinefili amatori de film documentar în întreaga țară. Cu un public total de peste 26.600 de spectatori în ultimii șapte ani, KineDok a devenit o platformă solidă de distribuție alternativă de film documentar, care completează distribuția clasică și aduce filmul documentar mai aproape de public.

Fiecare ediție KineDok aduce în atenția spectatorilor o nouă selecție de filme documentare de impact, precum și un catalog online cu documentare din edițiile trecute, care este disponibil pe site-ul kinedok.net.

Cea de a 8-a ediție a programului se va desfășura în perioada iunie 2022- mai 2023 în 6 țări partenere. Programul va avea deschiderea oficială în cadrul Festivalului One World Romania 15 în perioada 13-22 Mai 2022.

Persoană de contact: Andreea Bratosin /andreea@oneworld.ro / 0737 630 499


Știri despre Kinedok